Термобілизна та здоров'я

Термобілизна та здоров'я

Холода підігрівають інтерес до цієї продукції. Давайте розбиратися, яка же вона буває і як правильно її вибирати.

Різниця - принципова

На відміну від звичайної, термобілизна не тепла сама по собі, вона працює інакше - відводить вологу і підтримує природну температуру тіла. Тобто створює оптимальний режим терморегуляції, завдяки чому дозволяє не мерзнути на холоді і не страждати від спеки. Вона може бути з натуральних матеріалів (шерсть, бавовна), синтетичних (поліестер, поліпропілен, лайкра) і «змішаних» (включати і те й інше). Ефект досягається за рахунок особливого переплетення волокон і самих різних сучасних технологій виробництва матеріалів.

Кожному своє

Саме склад матеріалу термобілизни забезпечує ті чи інші функції, так що вибір залежить насамперед від того, як ви збираєтеся її  використовувати.

Повсякденну термобілизну фахівці рекомендують вибирати в магазині Спортонлайн з розрахунком на власні відчуття холоду і стилю життя. Наприклад, якщо ви відносите себе до категорії людей мерзлявих, краще придбати більш щільну білизну. Її ж варто купити молодим мамам або бабусям, які подовгу гуляють з дітьми на вулиці. До речі, в цьому випадку можна віддати перевагу термобілизні з додаванням вовни або натуральну.

Якщо в морозний день вам доведеться цілий день провести в офісі і дорога на роботу займає кілька хвилин, щоб добігти до метро, цілком достатньо тонкої термобілизни. Має значення і модель: термобілизна не повинно бути поміта під одягом, тому для роботи жінка може вибрати боді або майку з трусиками або легінсами, а чоловік - відповідно комплект з майки і кальсонів.

Є й інша специфіка такої білизни - для алергіків, майбутніх мам і, звичайно, дитячя. Для дітей її виробляють з особливою вовни мериноса, вона не колеться, захищає від застуд. Така білизна не дозволяє маляті різко охолодитися, коли набігавшись, він їде додому в санках.

Спортивна термобілизна. Її роблять двошаровою: внутрішній шар відводить піт з шкіри, а зовнішній утримує тепло, не заважаючи поту випаровуватися. Конкретний вибір залежить і від виду спорту та інтенсивності вашого руху. Наприклад, любителям риболовлі і велосипедистам краще купувати вироби з додатковою функцією захисту від вітру. Якщо ви катаєтеся на гірських лижах чи сноуборді, тобто інтенсивне навантаження чергується з перепочинком, краще вибрати термобілизну з поліпропілену з додаванням вовни або бавовни. Будучи в спортивному магазині Спортонлайн, порадьтеся з продавцем-консультантом.

Важливі нюанси

Легка повсякденна білизна необов'язково має бути в обтяжку. А ось спортивна або для довгих прогулянок, навпаки, має щільно прилягати до тіла - при інтенсивному русі виділяється багато поту, він буде накопичуватися в «вільному просторі», не виходити назовні, і термобілизна не зможе «працювати» ефективно. Тому дуже важливо точно підібрати свій розмір.

Найкраще приміряти комплект на себе, проте не у всіх магазинах це дозволено. А білизна, між іншим, згідно з правилами торгівлі, обміну не підлягає. Щоб не витратитися на покупку даремно, знаючи свої обсяги, можна захопити з собою сантиметр і ретельно обмірити вподобану модель. Або ж взяти з собою свою майку яка обтягує тіло (труси або кальсони-легінси) і підбирати білизну по ним.

Обов'язково перевірте шви: білизна повинна бути з плоскими або взагалі без внутрішніх швів. Це важливо, інакше шви будуть натирати шкіру.

Купуючи термобілизнку для дітей і майбутніх мам, уважно вивчіть на етикетці склад матеріалу, з якого вона зроблена, - він повинен бути тільки гіпоалергенним.

До речі

Строк носіння термобілизни багато в чому залежить від того, як за нею доглядати:

  • Температура води при пранні повинна бути не вище 40 градусів.

  • Переважно перуть її вручну, в машині - тільки в режимі делікатного прання.

  • Ніколи не використовуйте кондиціонер - білизна втратить свої захисні властивості.

  • Небажано віддавати таку білизну в хімчистку: синтетичні матеріали можуть оплавитися, а мікропори - закритися.

  • Термобілизна не варто гладити.

За матеріалами магазину Sportonline.store 

Здравоохранение
  • Rzakonchik
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив